Elérhetőségünk
06 1 64-64-195
Bejelentkezés
DRÓN Kötelező-Biztosítás kötése
Utolsó módosítás: 2021.01.27
Kedves Ügyfelünk!
Idén több Biztosító is előrukkolt a Kötelezően kötendő DRÓN - Felelősségbiztosításával.
Engedjék meg, hogy pár mondatban most a GENERALI Ajánlatát bemutassuk.
2020 egész évben sokan várták, hogy megérkezzen az Európai Uniós egységes szabályozás a drónok tekintetében.

A COVID miatt féléves halasztással ugyan, de végül 2020. december 31-től megszületett -  az EU minden tagállamában - kötelezően alkalmazandó végrehajtási rendelet, mely valamennyi EU tagállamban egységesíti és egyszerűsíti a drónok üzemeltetését.

Az EU rendelet a drónok üzemeltetéséhez kapcsolódó kötelező felelősségbiztosítás előírását a tagállamokra bízza.  Magyarország eddig is előírta a kötelező felelősségbiztosítást (39/2001 Korm.rendelet) - és ez a jövőben is így lesz - de mivel a drónoknak, illetve a drónok üzemeltetőinek eddig nem volt hatósági nyilvántartása, a felelősségbiztosításokat a légiközlekedési hatóság nem tartotta nyilván, a fedezet meglétét semmilyen hatóság nem ellenőrizte, nem volt jelentős igény felelősségbiztosítási fedezetre.

Ellenben e téren jelentős változás várható a jövőben!

Erre gyorsan reagálva, számítva a nagy számú biztosítási igényekre, a GENERALI „megalkotta” a Generali MyDrone biztosítást a pilóta nélküli légi járművek üzembentartóinak felelősségbiztosítását, mely felelősség- és jogvédelmi részből álló biztosítás.

Megkötjük drónjára a kötelező felelősségbiztosítást! A Generali MyDrone biztosítás tökéletesen megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, „dróntörvénynek”.

Sőt, több is, mint egy felelősségbiztosítás, hiszen nemcsak felelősségbiztosítást tartalmaz, de a drón üzemeltetése kapcsán ért jogi érdeksérelmek esetén is ügyfeled mellett állunk!

Miért ajánljuk a Generali termékét ügyfeleinknek?

  • Segítünk, ha a pilóta nélküli légijármű üzemeltetése során megsérül valaki, vagy dologi kárt okoz, és üzembentartóként kártérítési felelősség terheli,
  • A szerződésben meghatározottak alapján jogvédelmi szolgáltatásokat nyújtunk (ügyvédet ajánlunk, és kifizetjük a jogi eljárások költségeit), ha jogi érdeksérelem éri.
  • Választhat, hogy biztosítása csak Magyarországra legyen érvényes vagy az egész Unió területére.
  • Ha aggódik egy nagyobb károkozás miatt, a biztosítási összegek megduplázását is kérheti szerződéskötéskor (pótdíj ellenében)
Minden jog fenntartva © 2013 Glob-2000 Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2023.11.27